Asigurarea de sănătate in Belgia !

Pentru a beneficia de sistemul de sănătate din Belgia, trebuie să vă alăturați unui fond de asigurări de sănătate (mutuelle sau ziekenfonds).

Aveți posibilitatea să alegeți dintre Cristian, Socialiste, Liberale, Independente și alte șapte fonduri neutre din toată Belgia.

Contribuțiile sunt reținute din venitul dumneavoastră dacă sunteți lucrător salariat. Persoanele care desfășoară activități independente trebuie să se înregistreze la fondul ales.

Toate fondurile percep aceeași sumă, deoarece acționează ca intermediari (între Institutul Național de Asigurări de Sănătate și Invaliditate și membrii săi).

Sistemul de stat furnizează rambursarea de bază a asistenței medicale pentru spitale, medici și medicamente.

Exemplu :

  • 50-75% din costul consultării cu un medic sau specialist.
  • În timp ce cheltuielile spitalului și farmaciei sunt în general scăzute atunci când plătiți.
  • Taxele medicilor trebuie de obicei, să fie plătite în întregime și factura trimisă la fondul de asigurare pentru rambursare.

Când vă înregistrați, există o perioadă de așteptare de șase luni înainte de a putea fi rambursată suma. Persoanele care au dreptul la prestații într-o altă țară a UE sunt acoperite în această perioadă.

Asigurarea suplimentară acoperă rambursările pentru :

  • Asistența medicală non-urgentă în spital;
  • Costurile pentru ochelari;
  • Ingrijirea dentară;
  • Vaccinările;
  • Inregistrarea la un club sportiv;

Tratamentele alternative sau complementare : cum ar fi homeopatia, acupunctura, osteopatia și chiropractica sunt de asemenea, recunoscute ca fiind parțial rambursabile în cazul în care practicianul este un medic calificat.

Conținutul și costul acestei asigurări de la una dintre companiile private care intră sub organizația Assuralia.

Sistemul de îngrijire medicală acoperă beneficiile dacă sunteți în măsură să lucrați din cauza unui accident, a unei boli sau a nașterii.

Pentru a vă califica, trebuie să informați angajatorul și să livrați un certificat fondului dvs. înainte de sfârșitul perioadei plătite de angajator pentru plățile de boală.

Dacă nu mai lucrați timp de mai mult de un an, această prestație se numește invaliditate, iar banii pe care îi primiți sunt legați de circumstanțele familiei.

Va multumim si va stam la dispozitie daca doriti sa va afiliati la un fond de santate din Belgia!

Costurile pentru farmacie și ce înseamnă asigurarea privată în Belgia!

E-mail : info@consultantasiadministratie.com

3 comentarii la „Asigurarea de sănătate in Belgia !

  1. Buna seara. Sunt un salariat in Belgia , lucrez la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminată, ceea ce ei numesc salariat non rezident pentru că locuiesc intro incapere in incinta societății, asadar nu figurez cu adresa in Belgia. Cum as putea să îmi fac o asigurare medicala, deoarece la toate birourile unde am fost sa imi fac îmi cereau adresă aici in Belgia. Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.

Ne puteti lasa un mesaj pentru orice intrebari suplimentare

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: